Salată grecească de post
Am;modificat tradiţiona salată grecească pentru o reţetă de post, delicioasă şi uşor de preparat, perfectă pentru luat la birou sau servit seara, după o zi obositoare în care îţi doreşti să mănânci ceva uşor. Îţi ia doar 15 minute să o prepari, dar merită fiecare minut. Sursa: https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a54226/best-greek-salad-recipe/
- Porții: 1
- Timp total: 15 min
- Pregătire: 15 min
- Categorie: salate
Ingrediente
100 g roşii cherry
5 castraveţi medii
100 g măsline kalamata
½ ceapă roşie
100 g tofu
Pentru dressing:
2 linguri de oţet de vin
Sucul de la ½ lămâie
1 linguriţă oregano uscat
Sare
Piper
4 linguriţe ulei de măsline
Mod de preparare
Taie feliuţe castraveţii şi feliază roşiile în jumătate. Taie ceapa solzişori fini, înlătură sâmburii măslinelor şi taie-le în feliuţe şi adaugă tofu tăiat şi el în cubuleţe. Fă dressingul într-un bol: combină oţetul, sucul de lămâie, oregano, sare şi piper. Adaugă încet uleiul amestecând în continuare. Toarnă sosul peste salata pe care o poţi servi cu foccacia sau crutoane. Poftă bună!