Sfeclă roșie murată

sfecla rosie murata jpg

Alimentele murate şi fermentate sunt benefice, deoarece te ajută să îţi menţii sănătatea tractului instestinal. Sfecla are numeroase beneficii asupra sănătăţii, fiind foarte bună pentru ficat.

Ingrediente

1 kg sfeclă roșie

1/2 lingură sare

50 ml oțet

Mod de preparare

Speli bine sfecla și o coci în cuptor până se înmoaie. O scoți, o lași la răcit, apoi o cureți de coajă și o tai cuburi sau după bunul plac.

Amesteci sarea cu oțetul, răstorni compoziția peste sfeclă, amesteci bine și o pui în borcane pe care le închizi ermetic și le sterilizezi aproximativ o oră, așezate într-un vas mare cu apă. Dai vasul de pe foc și lași borcanele să se răcească în apă până a doua zi, când le poți depozita.

Servești sfecla murată cu hrean ras și cu puțin ulei.