Vinete pe grătar cu sos acrişor

Roasted Eggplant with Buttermilk Sauce Mint Basil and Pine Nuts 4 jpeg

E anotimpul vinetelor. Şi dacă te-ai săturat de salată de vinete, ai putea să încerci şi această reţetă.

Ingrediente

2 vinete, tăiate în jumătate pe lungime 1/4 cană ulei măsline 1 1/2 linguriţă cimbru 10 frunze busuioc, tocate 10 frunze mentă tocate 2 linguri muguri de pin zeamă de lămâie sare piper

Pentru sos

1/4 cană iaurt

1/4 cană lapte bătut

1 linguriţă ulei măsline

1 linguriţă zeamă lămâie

3 căţei usturoi

sare

piper

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Pui jumătăţile de vânătă cu faţa tăiată în sus pe o foaie de copt. Faci câteva crestături fără a pătrunde coaja. Poţi face şi din unghi opus pentru a da forma unor crestături „diamant“.

Ungi vinetele cu ulei de măsline. Presari cimbrul, sarea şi piperul. Laşi la cuptor 40 de minute sau până se mai înmoaie sau au căpătat o culoare arămie. Dai la o parte de pe foc şi lasşi să se răcească.

Pentru sos, amesteci într-un bol toate ingredientele. Asezonezi cu sare şi piper. Pui peste fiecare bucată de vânătă din sosul acrişor, cât de mult sau de puţin vrei, presari menta, busuiocul şi mugurii de pin. Înainte de a servi, stropeşti fiecare vânătă cu puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

Serveşti cald sau rece.

sursa: littlebroken.com