Vanilia este poate cea mai folosită aromă din lume. Ea dă savoare prăjiturilor şi evidenţiază celelalte gusturi. Crezi că ştii totul despre vanilie? Ei bine, iată câteva lucruri care, cu siguranţă, nu le ştiu mulţi.

1. Reduce aciditatea

Salatele de fructe - mai ales cele care conţin citrice pot fi mai acide, şi deci, supărătoare pentru cei care au hiperaciditate gastrică. dacă adaugi câteva picături de esenţă de vanilie în salatele de fructe, sau la sosuri pe bază de citrice, le dai un plus de gust dulce şi le reduci aciditatea. Şi în sosul de roşii, un pic de vanilie neutralizează aciditatea acestora.

2 Accentuează gustul alimentelor

Vanilia dă putere fructelor sau alimentelor mai fade, după cum poate diminua aromele prea puternice pentru prăjiturile la cuptor sau în sosurile de smântână.

3. E un îndulcitor natural

Câteva picături de aromă de vanilie adăugate în mâncarea de legume, cartofi şi sosuri pentru salate evidenţiază gustul dulceag al acestora.

sursa foto: Shutterstock

Loading...