20% din populaţia lumii suferă de rinită alergică, iar aproximativ 6 % au o alergie alimentară. Acestea pot fi severe şi pot pune în pericol viaţa, astfel încât diagnosticul pus de specialişti este necesar.

Ce sunt alergiile?

Alergia este răspunsul sistemului imunitar la substanţe care sunt inofensive în mod normal, cum sunt polenurile, alimentele sau acarienii din praf. Simptomele alergice pot varia de la cele uşoare până la şoc anafilactic, când viaţa este în pericol. Simptomele comune ale alergiilor sunt: strănutul, mâncărimile ochilor şi secreţiile nazale, respiraţia şuierătoare, senzaţie de apăsare în piept, tusea, buze, ochi şi faţă umflate. Este posibil să te confrunţi şi cu dureri de stomac sau cu senzaţia de vomă.

Ce este anafilaxia?

Anafilaxia este o reacţie alergică extremă şi severă, care afectează întregul corp. Aceasta se declanşează de obicei la câteva minute de la expunere. Vinovaţii comuni sunt: fructele cu coajă lemnoasă, arahidele, susanul, ouăle şi fructele de mare, în timp ce anumite medicamente, cum sunt penicilina ori înţepătura de albine sunt periculoase pentru unii.

Află care este diferenţa între alergie alimentară şi intoleranţă la un alimente pe clickpentrufemei.ro.

Loading...