Alimente care ne binedispun. Ce spun specialiştii despre mesele bogate în carbohidraţi

carbohidrati jpeg

Printre alimentele care ne dau o stare de bine se numără fructe şi legume bogate în acid folic şi triptofan, doi aminoacizi în strânsă legătură cu serotonina, hormonul fericirii.

1. Ciocolata este, fără doar şi poate, unul dintre alimentele care nu mai are nevoie de reclamă sau prea multe prezentări, o sursă de magneziu, zinc, fier şi vitamine din complexul B. Studii realizate de-a lungul anilor au scos la iveală faptul că ciocolata cu un conţinut ridicat de cacao este o sursă importantă de antioxidanţi. În ciocolată se găseşte şi o substanţă numită anadamină, substanţă responsabilă cu starea de bine la nivelul creierului. “Ciocolata are proprietăţi afrodisiace şi este cel mai cunoscut anti-depresiv alimentar. În ciocolată găsim trei substanţe responsabile pentru starea de bine la nivelul creierului, dar care dau şi dependenţă: phenyl-etil-amina (substanţa similară amfetaminelor), anadamida (efect similar cannabisului –în doze mari) şi triptofanul, un precursor al serotoninei. Ciocolata neagră (70 % cacao) conţine de două ori mai mulţi antioxidanţi decât ciocolata cu lapte şi protejează împotriva bolilor cardiovasculare şi hipertensiunii arteriale”, susţine nutriţionistul Mihaela Bilic

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro