Alimentele sunt ajutorul cel mai de preţ al sănătăţii tale. Momentul în care alegi să le consumi poate face diferenţa dintre sănătate şi boală.

Dacă vrei să te bucuri de toţi nutrimenţii pe care natura ţi i-a pus la dispoziţie este necesar să acorzi o atenţie deosebită calităţilor sale nutriţionale şi să urmăreşti fenomenul cauză efect.

Orice aliment consumat la momentul potrivit poate fi o cărămidă la consolidarea sănătăţii şi stării de bine.

Laptele, înainte de culcare

Nu doar o dată ai auzit de celebrul lapte înainte de culcare. Un pahar de lapte calduţ te va ajuta să te relxezi iar pe timpul nopţii celulele vor avea suficient timp la dispoziţie pentru a extrage nutrimenţii necesari pentru ca tu să începi ziua cu energie.

Dacă în schimb alegi să îl consumi dimineaţa, aceasta va îngreuna digestia, îţi va crea senzaţia de disconfort abdominal.

Înlocuieşte celebrul bol de lapte cu cereale cu piureul de fructe cu cereale.

Orezul, la masa prânzului

În timpul zilei metabolismul tău este mult mai activ şi furnizează mai multă energie dacă ai reuşit peste noapte să te odihneşti corespunzător.

Astfel este indicat ca la ora prânzului să optezi pentru o porţie de orez. Evită să îl consumi la cină, cantitatea de carbohidraţi pe care aceasta ţi-o va furniza te poate „ajuta” să asimilezi mai uşor surplusul de kilograme şi va fi responsabil de disconfortul din timpul nopţii.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Loading...