Ciorbă de văcuţă cu borş şi leuştean

4 octombrie 2017   Rețete cu carne

Dacă nu ai borş în casă, poţi prepara o ciorbă de văcuţă cu zeamă de varză, care este la fel de gustoasă. Dar, vă sugerăm, pentru această reţetă de ciorbă de văcuţă cu borş de casă să folosiţi musai nişte leuştean când ciorba este gata.

Ciorbă de văcuţă cu borş de casă - Ingrediente

1 kf piept de vită 2 cepe 1 morcov 1 ţelină mică 1 cutie roşii în bulion 1 ardei gras 3 cartofi 1 legătură leuştean 1 l borş sare ardei iute, smântână pentru servit

Ciorbă de văcuţă cu borş de casă - Mod de preparare

Speli carnea şi o pui la fiert într-o oală mare, cu 4 l de apă, îndepărtând spuma ori de câte ori e nevoie.

Când carnea este aproape fiartă, pui legumele curăţate (mai puţin cartofii), spălate şi tăiate mărunt şi laşi pe foc până când legumele sunt fierte. Adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe, roşiile în bulion tocate, sare şi piper, după gust, şi mai laşi 15-20 de minute, la foc mic. Torni borşul fiert separat. Iei oala de pe foc şi presari leuşteanul tocat. Acoperi cu un capac 10 minute să se aromatizeze, după care o serveşti cu un ardei iute şi smântână.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Mai multe