Ciorbă de porc
Ce poate fi bun decât o farfurie cu ciorbă într-o zi mohorâtă şi rece?
Ingrediente (4 porţii)
1-2 oase de porc
500 g carne de porc
1 morcov
1 ceapă
1 ardei gras
½ sfeclă roşie
2 roşii
1 lămâie sau oţet
100 ml smântână
sare
piper
Mod de preparare:
Pui oasele la fiert în apă rece. Iei spuma de câte ori se formează, strecori zeama pe care o opreşti şi arunci oasele. În zeama oprită pui să fiarbă carnea, tăiată bucăţi potrivite. Când clocoteşte, înlături din nou spuma, adaugi zarzavaturile şi legumele spălate şi tăiate.
Laşi totul să fiarbă 15-20 minute, sub capac, la foc potrivit. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, acreşti cu zeamă de lămâie sau cu oţet şi tragi vasul de pe foc. O aduci la masă cu smântână.