Ciorbă cu cârnaţi

1365077795 9306cucarnati jpeg

O ciorbă caldă, săţioasă şi foarte gustoasă! Bună pentru întreaga familie!

Ingrediente

300 g cârnaţi afumaţi

3 cepe

2 linguri pastă de tomate

2-3 linguri oţet

1 ou

2 linguri smântână

2 linguri ulei

1 legătură pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare: Fierbi 2 l de apă cu o linguriţă de sare şi cepele tăiate în patru. După 10 minute, când ceapa s-a înmuiat, adaugi pasta de tomate, cârnaţii tăiaţi bucăţi de circa 2 cm şi rumeniţi uşor într-o tigaie antiaderentă. Laşi totul să fiarbă 20 de minute, la foc mic.

Când cârnaţii sunt bine pătrunşi, potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi oţet, după preferinţă, şi laşi să mai dea câteva clocote.

Baţi separat oul cu smântâna şi pă trunjelul tocat. Torni cu polonicul ciorbă fier binte peste compoziţia din castron, amestecând continuu să nu se taie, şi pui dressingul în oală. După 2-3 clocote, dai oala deoparte de pe foc.

Serveşti ciorba fierbinte cu smântână, adăugată direct în farfurie.