Ciorbă acră cu coaste afumate

2 shutterstock 1306977136 jpg jpeg

Nimic nu te încălzeşte mai bine decât o ciorbă acră. Dacă mai pui în ea şi o bucată de os afumat, cu greu te vei rezuma la o singură porţie. Iată cum se prepară ciorba acră cu coaste afumate!

De ce ai nevoie pentru ciorbă acră cu oase afumate

1 kg costiţă de porc afumată

1 ceapă

2 morcovi

1 păstârnac

4 linguri pastă de tomate

sare

1 legătură pătrunjel

1 legătură leuştean

1 mână tăiţei de casă sau fidea

1 l borş

Cum se prepară ciorba acră cu oase afumate

Pui la fiert costiţa şi îndepărtezi spuma dacă este nevoie. După ce s-a fiert pe trei sferturi, pui legumele tocate şi laşi să fiarbă la foc mic. După ce au fiert legumele, torni borşul dat în clocot în prealabil, pasta de tomate, sare după gust şi tăiţeii. Mai laşi să clocotească 10-15 minute şi adaugi verdeţurile şi stingi focul.

FOTO Shutterstock