Ciorbă de pui cu ciuperci

ciorba de pui cu ciuperci jpeg

Patrunjelul, pe care îl vei folosi la această ciorbă de pui cu ciuperci, conţine proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special, vitamina C.

Ingrediente (4 porţii)

2 piepţi de pui 2 morcovi 1 bulb de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe potrivite 2 linguri ulei 10 ciuperci champignon 1 lingură pătrunjel verde 1 plic borş sare piper

Cum se prepară

Se înfierbântă uleiul într-o oală, se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, tăiate după preferinţă, un praf de sare, se acoperă cu capac şi se călesc până se înmoaie.

Se adaugă carnea de pui tăiat fâşii, ciupercile feliate, 2-3 linguri de apă caldă şi se lasă să se înăbuşe în continuare 15 minute, amestecând din când în când. Se adaugă 4 l de apă caldă, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 25 de minute. Se acreşte cu plicul de borş, se adaugă pătrunjel verde tocat şi după 2-3 clocote se poate servi.