3 rețete rapide de vară, fără foc
Nimeni nu dorește să stea prea mult în bucătărie în zilele calde de vară. Dacă, totuși, vrei să mănânci ceva gustos, pregătit în casă, avem pentru tine 3 rețete care nu necesită preparare termică. Nu numai că sunt delicioase, dar sunt gata rapid. Le încerci?
Ruladă cu şuncă şi cremă de brânză
Ingrediente
200 g cremă de brânză
50 g unt
200 g brânză de vaci
sare
piper
16 felii şuncă de Praga
4 castraveţi muraţi
Amesteci crema de brânză cu untul moale și brânza de vaci, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Tai bastonașe castraveţii muraţi.
Întinzi feliile de şuncă pe o folie alimentară, având grijă să se suprapună, apoi le ungi cu cremă de brânză, iar în mijloc așezi bastonașele de castraveciori murați. Rulezi cu grijă și dai la frigider câteva ore. Porționezi rulada și o servești decorată după imaginație.
Supă rece cu migdale și struguri (Gazpacho Alb)
Ingrediente
400 g castraveți
200 g struguri albi
70 g migdale crude
2 căței de usturoi
1-2 fire ceapă verde
1 avocado
50 ml ulei de măsline
250 ml apă rece
zeama de la ½ lămâie
frunze de mentă
½ legătură pătrunjel
½ legătură mărar
sare
piper
Pui migdalele în blender și mixezi până ce obții o textură fină. Adaugi castraveții spălați și tăiați bucăți, boabele de struguri fără sâmburi (păstrezi câteva pentru decor), ierburile aromatice, usturoiul și ceapa verde și miezul de avocado.
Mixezi 30 de secunde, la viteză medie. Torni apa, uleiul și zeama de lămâie, asezonezi cu sare și piper, după gust, și mai mixezi până obții o textură cremoasă. Lași la frigider o oră înainte de servire. Decorezi supa rece cu fulgi de migdale și boabe de struguri.
Ardei umpluţi cu ton și legume
Ingrediente
4 ardei graşi roşii
2 conserve ton în suc propriu
50 g măsline verzi, feliate
1 ceapă roșie
½ ardei gras galben
1 castravete
1 roșie
sare
piper
½ linguriță fulgi de chilli
2 linguri ulei de măsline
verdeața preferată, pentru decor
Speli ardeii, le tai un căpăcel și îi cureţi de cotoare, seminţe şi nervuri. Pentru umplutură, scurgi bine tonul, apoi îl amesteci cu feliile de măsline, ardeiul gras galben, ceapa roşie, roșia și castravetele tăiate mărunt. Pui uleiul de măsline, condimentezi cu sare și piper, după gust și, dacă dorești, pui fulgii de chilli. Umpli ardeii şi îi laşi la rece. Când îi serveşti, îi ornezi cu verdeața preferată.
FOTOGRAFII Shutterstock