3 rețete de înghețată cu care nu dai greș. Trucul care te ajută să scapi de cristalele de gheață

inghetata zmeura shutterstock 625610273 jpg

Înghețata a apărut în China, în urmă cu mai bine de 2 000 de ani. Apoi, a fost adusă în Italia de Marco Polo, iar ulterior s-a răspândit în toată Europa.

În acele vremuri, înghețata era un desert pentru oamenii bogați și era extrem de scumpă, din cauza faptului că gheața se conserva foarte greu pe timpul verii.

Dacă nu ai un aparat pentru înghețată, mizează pe ingrediente de calitate și pe un truc clasic, pentru a obține o înghețată cremoasă și gustoasă.

Iată cum se prepară!

Înghețată de zmeură

500 ml smântână dulce (30% grăsime)

300 g zmeură (poți folosi afine, căpșuni, mix fructe de pădure)

180 g zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

afine, pentru decor

Speli zmeura și o pui în blender cu zahărul pudră și zeama de lămâie. Mixezi până obții un piure fin, pe care îl treci prin sită, pentru a îndepărta semințele. Dai deoparte.

Mixezi smântâna rece la viteză mare 1-2 minute, până capătă o consistență ușor aerată, dar fără să se întărească. Torni piureul de zmeură și îl încorporezi ușor  cu o spatulă. Pui compoziția într-o caserolă închisă ermetic și o dai la congelator 8-10 ore.

În primele 3 ore, scoți înghețata la 30 de minute din congelator pentru a o amesteca. Astfel, vei împiedica formarea cristalelor de gheață și va avea o consistență mai fină. Servești înghețata decorată cu zmeură proaspătă.

Află și rețeța unui delicios Iaurt îngheţat cu zmeură

Înghețată Oreo

Ingrediente

500 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)

1 păstaie vanilie

100 g zahăr pudră

8-10 biscuiți Oreo

Mixezi smântâna rece cu zahărul pudră și semințele de la păstaia de vanilie 2-3 minute, până capătă o consistență ușor aerată, dar fără să se întărească.

Mixezi grosier în blender biscuiții Oreo. Pui biscuiții peste smântână și îi încorporezi ușor. Torni compoziția într-un vas etanș și o dai la congelator minimum 8 ore.

În primele 3 ore, scoți înghețata la 30 de minute din congelator pentru a o amesteca. Astfel, vei împiedica formarea cristalelor de gheață și va avea o consistență mai fină. O servești decorată cu biscuiți Oreo.

Înghețată de ciocolată

Ingrediente

200 g ciocolată neagră (85% cacao)

50 g zahăr pudră

400 ml lapte integral

150 ml lapte condensat îndulcit, din conservă (pentru prăjituri)

1 praf de sare

conuri sau vafe, pentru servit

Rupi ciocolata bucăți, o pui într-o crăticioară și torni laptele și zahărul pudră. Lași la foc mic, până ce ciocolata s-a topit și zhărul s-a dizolvat. Dai deoparte.

Când s-a răcit, încorporezi laptele condensat, extractul de vanilie, praful de sare și mixezi la viteză medie un minut.

O torni într-o caserolă care se închide ermetic, pui capacul și dai crema la congelator minimum 4-5 ore. În primele 3 ore, scoți înghețata la 30 de minute din congelator pentru a o amesteca. Astfel, vei împiedica formarea cristalelor de gheață și va avea o consistență mai fină. O servești în conuri de înghețată.

FOTOGRAFII Shutterstock