Iaurt îngheţat cu zmeură

1 shutterstock 1703724403 1 jpg jpeg

Iaurtul îngheţat a apărut în anii 1970, în SUA, ca alternativă mai sănătoasă, cu mai puţine grăsimi, la îngheţata clasică. În 1978, o companie din Boston a început să-l producă pe scară largă şi să-l comercializeze ambalat. Popularitatea acestui desert a crescut în deceniile următoare, iar în 1990 iaurtul îngheţat reprezenta 10% din piaţa deserturilor congelate.

Ingrediente  

400 g zmeură

600 g iaurt grecesc (10% grăsime)

50 g zahăr pudră

zeama de la ½ lămâie

4 linguri miere

1 linguriţă extract de vanilie

Speli zmeura şi pui trei sferturi din cantitate în blender, împreună cu zahărul pudră şi zeama de lămâie. Mixezi până obţii un piure. Pui piureul în forme sau în pahare de plastic de unică folosinţă şi le dai la congelator o oră.

Amesteci iaurtul cu mierea şi extractul de vanilie şi îl distribui în mod egal în forme, peste piureul de zmeură. Dai din nou la congelator 1-2 ore.

Tai grosier zmeura rămasă, o presari peste iaurt şi înfigi în mijlocul formelor beţişoare de lemn. Pui din nou în congelator câteva ore. Îl ţii 10-15 minute la tempertura camerei înainte de a-l servi şi îl decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock



Recente

paine seminte shutterstock 334226324 jpg
dulce de leche shutterstock 1929541541 jpg
gyros porc shutterstock 1170503389 jpg
butter chicken shutterstock 1925196947 jpg
mamaliga jandarm shutterstock 1995493811 jpg
feta shutterstock 701040340 jpg
banana bread shutterstock 1727806357 jpg
tort fraisier shutterstock 2154103991 jpg
chec aperitiv shutterstock 205392097 jpg
langosi shutterstock 1894511545 jpg
paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg