La o zi de naştere ori onomastică, acest aperitiv este perfect pentru invitaţii tăi.

Ingrediente (4 porţii)

400 g ficat de porc
200 g slănină
200 g carne macră porc
½ linguriţă sare
3 ouă
1 vârf cuţit piper
1 vârf cuţit ghimbir măcinat
150 ml smântână
2 linguri coniac
100 g migdale
1 căţel usturoi
½ linguriţă coajă rasă de lămâie
300 g bacon feliat subţire

Mod de preparare

Speli ficatul, îl fierbi 10 minute în apă clocotită cu sare, îl scurgi, îl laşi să se răcească şi-l dai prin maşina de tocat împreună cu slănina şi carnea. Laşi amestecul la frigider 30 de minute, după care adaugi coniacul, sarea, piperul, ghimbirul şi smântâna, amestecând uşor. Adaugi usturoiul pisat, migdalele decojite, coaja de lămâie rasă, ouăle bătute şi omogenizezi.

Îmbraci patru mini forme termorezistente rotunde (sau una mare) cu felii de bacon, lăsând să „curgă” pe margini, torni compoziţia, acoperi cu bacon şi pui formele într-o tavă cu apă. Coci în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute. Laşi să se răcorească şi răstorni formele pe un platou. Serveşti cu pâine prăjită.

Loading...
Evaluează articolul