Cui nu-i plac aripioarele de pui picante? Jamie Oliver, renumitul bucătar şi realizator TV, ne oferă un secret: pentru a obţine aripioare gustoase şi uşor crocante, marinează-le peste noapte şi lasă-le un timp la temperatura camerei înainte să le prepari pe grătar.

Aripioare de pui cu miere şi ghimbir. Reţeta lui Jamie Oliver - Ingrediente

25 de aripioare de pui

Pentru marinata de miere şi ghimbir

5 cepe verzi, tăiate fin
5 linguri de miere
2 linguri sos de soia
1 ardei iute (chili) roşu, feliat
1 bucăţică de ghimbir de 1-2 cm, dată prin răzătoare
4-5 crenguţe de cimbru, cu frunzele alese.

Aripioare de pui cu miere şi ghimbir. Reţeta lui Jamie Oliver - Mod de preparare

Amesteci într-un bol toate ingredientele pentru marinată, ca să obţii un sos lipicios şi consistent. Aşezi toate aripioarele de pui într-o tavă mare, deloc adâncă, într-un singur strat. Torni marinata peste carne, acoperi cu folie de plastic şi laşi aripioarele la frigider 24 de ore, să se marineze.

Încălzeşti grătarul sau o tigaie grill. Frigi aripioarele 15-20 de minute, întorcându-le cât mai des, până se rumenesc şi trec testul cu scobitoarea: când le înţepi, carnea să fie făcută. Dacă le prepari într-o tigaie grill, dai aripioarele la cuptorul încins la 180 de grade, şi le laşi aproximativ 10-15 minute, ca să fii sigură că sunt bine făcute la interior.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Cele mai gustoase aripioare de pui cu sos de smântână FOTO

Cele mai bune aripioare picante FOTO

Aripioare picante

Loading...
Evaluează articolul