Borekul este o plăcintă cu diverse umpluturi, întâlnită mai ales în Turcia, dar şi în zona balcanică. Vă prezentăm o variantă de post, de borek cu cartofi.

Dificultate mică/90’/8 porţii

Ingrediente:

500 g aluat foitaj

6-7  cartofi medii

1 fir praz

6 linguri ulei

1 legătură mărar

sare, piper după gust

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă (dar să nu fie foarte pătrunşi), îi scurgi şi-i laşi să se răcească. Îi cureţi de coajă, îi tai cubuleţe, tai şi prazul rondele. Le căleşti în ulei bine încins, până se înmoaie. Presari mărarul tocat şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Laşi apoi să se răcească.

Aşezi o parte din foitajul dezgheţat pe o planşetă presărată cu făină, îl întinzi puţin şi îl aşezi într-o tavă.

Torni umplutura de legume, netezeşti şi pui a doua foaie întinsă. O înţepi din loc în loc cu o furculiţă. Coci circa 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit.

Loading...
Evaluează articolul