Am primit această reţetă interesantă de brioşe de la cititoarea noastră Laura Teodora Martini din Alba Iulia. Iată cum prepari cele mai bune brioşe exotice cu cocos.

Ingrediente:

Pentru brioşe: 3 căni făină, 1 ½ cană lapte, 1 ½ cană zahăr, 3 linguri cacao, 100 ml ulei, 50 g ciocolată amăruie, 50 g nucă de cocos, 80 g papaya confiat, 1 banană mare, 2 plicuri praf de copt, esenţă de vanilie, esenţă de rom, 40 cornete de îngheţată goale

Pentru decor: 150 g zahăr pudră, 40 g unt moale, 1 lingură apă, papaya, ciocolată, cocos

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tai mărunt 80 g papaya, ciocolata amăruie şi banana. Cerni făina cu praful de copt şi pudra de cacao şi amesteci cu nuca de cocos. În alt vas, amesteci bine laptele, zahărul, esenţe, după gust, şi uleiul.

Adaugi treptat în vasul cu făină amestecul lichid până se omogenizează perfect. Adaugi şi amesteci cu grijă banana, ciocolata şi papaya (toate tăiate). Cornetele de îngheţată (pot fi şi forme de silicon sau de metal) le umpli pe 3/4 cu aluat şi le introduci în cuptor pentru 25-35 de minute.

După ce se răcesc complet, freci zahărul pudră cu untul şi apa, având grijă ca să nu se taie. Aşezi crema într-un poş, sau într-o pungă pe care o tai la un capăt, şi decorezi, după imaginaţie, brioşele. Pui deasupra bucăţele de papaya, bombonele de ciocolată sau fulgi de cocos. Cornetele goale de îngheţată le găseşti în hipermarketuri.

Loading...