Dacă vrei să încerci ceva nou în materie de supe sau ciorbe, trebuie să testezi această reţetă portugheză. Caldo verde este o supă foarte populară în bucătăria portugheză, iar ingredientele tradiţionale folosite sunt cartofii, varza kale, uleiul de măsline şi sarea. Varianta pe care ţi-o prezentăm astăzi este recomandată de bucătarul şi realizatorul de emisiuni culinare Jamie Oliver.

Caldo Verde, cea mai bună supă după o reţetă portugheză – Ingrediente (4 porţii)

1 ceapă mare
2 căţei de usturoi
700 g cartofi
300 g kale sau varză furajeră
ulei de măsline extravirgin
boia
cârnaţi chorizo, după gust

Caldo Verde, cea mai bună supă după o reţetă portugheză – Mod de preparare

Cureţi şi toci fin ceapa şi usturoiul, tai cartofii cubuleţe, toci frunzele de kale şi feliezi cârnaţii chorizo. Încălzeşti 4 linguri de ulei într-o cratiţă la foc mediu şi căleşti ceapa şi usturoiul 5 minute sau până vezi că se înmoaie legumele. Adaugi cartofii, condimentezi cu sare şi piper şi sotezi încă 5 minute. TOrni 1,25 litri de apă şi fierbi compoziţia la foc mic 20 de minute sau până când vezi că se înmoaie cartofii. Pasezi cartofii în lichidul din cratiţă ca să obţii un piure moale şi omogen. Adaugi varza kale tocată şi fierbi la foc mic 5 minute.

Încălzeşti 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, şi prăjeşti feliuţele de chorizo, presari boiaua peste cârnaţii din tigaie şi îi rumeneşti 3-4 minute. Pui cârnaţii în supă, apoi torni în bolurile pentru servire şi condimentezi cu piper negru proaspăt măcinat. Serveşti supa cu un pic de ulei turnat în fiecare bol şi cu felii de pâine de mălai, după cum sugerează Jamie Oliver.

Sursa + foto: jamieoliver.com

Cea mai bună supă minestrone. Reţeta lui Jamie Oliver

Cea mai bună supă de roşii cu busuioc

Supă de mere şi ţelină

Supă rece spaniolă

Loading...