E prea cald afară pentru a ne mai petrece mult timp pe lângă aragaz. Dar salatele ne scot din impas la orice oră şi avem variante şi rapide, şi hrănitoare.

Pentru salata de cartofi
600 g cartofi noi, fierţi
4 castraveţi muraţi
câteva măsline verzi
3 linguri ulei
2 linguri zeamă de lămâie
sare
piper

Pentru salata de roşii
4 roşii
frunze de ţelină
2 linguri ulei
sare

Mod de preparare

Tai bucăţi cartofii fierţi şi răciţi şi îi amesteci într-un castron mare cu castraveţii muraţi, tăiaţi felii subţiri, şi măslinele. Asezonezi cu sare, piper, ulei şi zeamă de lămâie,
după gust. Separat, tai roşiile felii sau rondele, le amesteci cu frunze şi tije de ţelină, le asezonezi cu sare şi ulei. Serveşti alături de salata de cartofi.

Loading...