Un desert inedit cu care sigur îţi ve impresiona prietenii.

Ingrediente

1 ou mare
1 cană piure de dovleac
½ cană zahăr brun
¼ zahăr granulat
¼ cană ulei de cocos
¼ cană smântână
2 linguriţe extract de vanilie
2 linguriţe scorţişoară
1 linguriţă condiment pentru plăcintă de dovleac
½ linguriţă nucşoară
1 cană făină
½ linguriţă praf de copt
sare, după gust

Umplutura de cremă de brânză

1 ou mare
120 g cremă de brânză
¼ cană zahăr granulat
3 linguri făină

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Unge o tavă pentru cozonac cu ulei şi tapeteaz-o cu făină şi las-o deoparte.

Într-un bol mare, amestecă primele 10 ingrediente, pune nucşoara şi mixează. Adaugă făina, praful de copt, bicarbonatul, sare, dacă doreşti şi amestecă cu ajutorul unei spatule. Lasă compoziţia deoparte.

Pune aproximativ 2 părţi din aluat în tava prepgatită anterior şi las-o deoparte. Într-un bol mare, pune toate ingredientele pentru umplutura de brânză şi amestecă-le. Pune crema de brânză peste aluatul din tavă şi întinde-o cu ajutorul unei spatule.

Acoperă totul cu restul de amestec de dovleac şi întinde-l cu o spatulă. Pune tava la cuptor pentru 48 de minute, sau până când partea de susse rumeneşte. Verifică cu ajutorul unei scobitori dacă este gata şi in interior. Lasă checul la răcit în tavă pentru 15 minute, după care scoate-l cu grijă şi lasă-l să se răcească complet.

Sursa: Averie Cooks

Loading...