Vara asta, dovlecelul reprezintă un ingredient care nu trebuie să lipsească de pe masa ta, fie că îl foloseşti în supe, ciorbe sau chiftele. Astăzi îţi recomandăm o reţetă simplă de chec cu dovlecei, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât şi ca fel principal.

Ingrediente

4 ouă
1 lingură ulei
3 dovlecei, daţi prin răzătoare şi scurgi bine de lichid
1 ceapă descojită şi tocată
100 g caşcaval
125 g făină
½ lingură praf de copt
100 ml smântână pentru gătit
sare, după gust
piper, după gust

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Cu o furculiţă, baţi ouăle şi uleiul într-un bol mic, până se omogenizează. Separat, combini ingredientele rămase într-un alt bol. Adaugi compoziţia de ouă peste ingredientele solide şi amesteci, ca să se combine. Torni compoziţia într-o tavă de copt şi o nivelezi bine. Dai checul la cuptor 45 de minute, până se rumeneşte. Îl laşi să se răcească puţin, înainte să îl feliezi.

Sursa + foto: www.sbs.com.au

Loading...