Un chec cu nuci şi stafide poate fi preparat oricând. Iar dacă îl mai şi glazurezi gustul devine unul special.

Ingrediente pentru chec cu nuci şi stafide

5 ouă
1 vârf de cuţit sare
500 g făină
1 pachet praf de copt
200 g unt
200 g zahăr
1 esenţă de vanilie
100 ml lapte
100 ml smântână
4 linguri rom
100 g miez de nucă
50 g stafide

Pentru glazură
4 linguri zahăr
4 linguri smântână

Pentru decor
60 g seminţe de pin
40 g afine uscate

Mod de preparare pentru chec cu nuci şi stafide

Se bat albuşurile spumă ­tare cu sarea. Se adaugă zahărul şi se bate până se topeşte. Untul moale se mixează cu gălbenuşurile şi cu esenţa de vanilie. Se adaugă treptat laptele, smântâna, ­romul şi se omogenizează. Se încorporează albuşurile în crema de gălbenuşuri. Se adaugă făina cernută cu praful de copt şi se amestecă uşor. Se toarnă aluatul în forma unsa şi tapetată şi deasupra se pun nucile mărunţite şi stafidele. Se dă la cuptor 40‑45 de minute. Se lasă să se ­răcească.

Pentru glazură, pentru chec cu nuci şi stafide, se amestecă zahărul cu ­două linguri de apă şi se pune ­într-un vas cu fundul gros. Se lasă până se caramelizează, amestecând continuu. Se opreşte focul, se adaugă smântâna în caramel şi se amestecă. Când prăjitura este ­rece, se toarnă glazura peste ea, se decorează cu afine şi cu seminţe de pin. Se mai ­poate decora cu miez de nucă zdrobit.

sursa foto: ImageFood

Loading...