Smochinele sunt  cele mai dulci fructe cunoscute. Le poţi consuma ca atare sau poţi pregăti cu ele prăjituri care mai de care mai apetisante.

Ingrediente

125 g unt

160 g făină

100 g zahăr

3 ouă

1 plic praf de copt

300 g smochine uscate

1 lingură fulgi de cocos

Pentru glazură:

50 g zahăr

1½ linguriţă cafea solubilă

1 lingură miere

100 ml apă

2-3 smochine, pentru decor

Mod de preparare: 

Baţi untul moale cu zahărul. Adaugi ouăle, unul câte unul şi continui să mixezi. Pui făina cernută şi amestecată cu praful de copt.

Tai smochinele bucăţele, le presari cu făină şi le adaugi în aluat. La final, pui fulgii de cocos. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi îl coci 30-35 de minute, la 180 °C.

Pentru glazură, pui la frigider un vas gol şi adânc. Separat, aşezi pe foc apa cu zahărul. Laşi să fiarbă până obţii un sirop mai dens. Adaugi mierea şi torni întreaga compoziţie în vasul rece. Baţi cu mixerul până când amestecul se albeşte şi se îngroaşă. Pui vasul pe baie de aburi. Adaugi cafeaua dizolvată în 2 linguri cu apă. Amesteci bine până când compoziţia se topeşte.

Decorezi prăjitura cu glazura de cafea şi cu smochinele tăiate.

FOTO: Profimedia

Loading...