Chec cu fructe confiate
Aluatul de chec se prepară simplu şi rapid, dar ce spui de o reţetă adaptată, cu un plus de savoare dat de fructele confiate, alese după propriile preferinţe? Încearcă şi tu chec umplut cu fructe confiate, un desert ideal de servit alăuri de o cafea sau de un ceai.
Ingrediente pentru chef umplut cu fructe confiate
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 300 g făină
- 200 ml lapte
- 4 ouă
- 50 g stafide
- 150 g fructe confiate (caise, prune, cireşe, la alegere)
- coaja rasă de la o portocală
- praf de copt
Mod de preparare chef umplut cu fructe confiate
Pune pe foc, într-o oală untul la topit, adaugă laptele, coja de portocală şi 3-4 linguri de zahăr. Amestecă bine până când zahărul se topeşte complet, iar cacaua este omogenizată în amesec. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
În acest timp, separă gălbenuşurile de albuşuri. Adaugă gălbenuşurile, rând pe rând, peste amestecul de zahărdin oala. Separat, albuşurile se bat spumă şi se adaugă şi ele în compoziţie. Făina se amestecă şi ea cu praful de copt şi se încorporează în aluat, care se va îngroşa. Adaugă fructele confiate, amestecă încă o dată bine.
Pregăteşte o tavă unsă cu unt şi în ea se toarnă aluatul de chec obţinut. Dă la cuptor, la f160 de grade C, timp de aproximativ o oră.
FOTO Shutterstock