Desert de Paşte. Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce şi stafide

1 captura de ecran din 2019 04 24 la 18 31 48 png png

Îţi propunem un desert delicios pentru masa de Paşte. O plăcintă cu multă brânză dulce şi stafide, aromată cu coajă de portocală şi lămâie, multă vanilie şi un gust deosebit. În plus, poţi păstra din acest amestec şi pentru niste croisante ori o budincă cu pâine. Fii convins că musafirii le vor face să dispară de pe masă cât ai zice Paşte.

Ingrediente pentru aluat:

450 g făină 2 ouă 7 linguri de ulei 150 ml iaurt gras 1 praf de sare 150 g unt 5 linguri lapte cald 1 pachet drojdie uscată umplutură: 150 g stafide 1 esenţă vanilie Coaja de la 1 lămâie şi 1 portocală 5 linguri smântână sau iaurt gras 10 linguri zahăr 2 ouă 3 linguri griş 800 g brânză de vaci

Mod de preparare desert de Paşte-plăcintă cu brânză dulce şi stafide

Amestecă drojdia cu laptele cald şi las-o deoparte. Pune făina într-un vas mare, sarea, uleiul, ouăle, 3 linguri de lapte călduţ, amestecul de drojdie apoi uşor amestecă şi încorporează şi iaurtul câte o lingură. Împarte aluatul în 2 bucăţi şi pune-l la frigider pentru o oră.

Întinde-le pe blatul de lucru şi pune-le din nou la frigider. Amestecă ingredientele pentru umplutură: brânza proaspătă de vaci, ouăle, grişul, zahărul, coaja de la 1 lămâie şi o portocală şi smântâna, împreună cu vanilia şi stafidele.

Pune într-o tavă prima foaie de aluat, umplutura şi apoi a doua foaie.

Unge partea de deasupra cu un ou bătut şi presară cu zahăr. Dă plăcinta la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade şi apoi serveşte-o! 

Îţi propunem un desert delicios pentru masa de Paşte. O plăcintă cu multă brânză dulce şi stafide, aromată cu coajă de portocală şi lămâie, multă vanilie şi un gust deosebit. În plus, poţi păstra din acest amestec şi pentru niste croisante ori o budincă cu pâine. Fii convins că musafirii le vor face să dispară de pe masă cât ai zice Paşte.

Sursa: 

https://tastykitchen.com/recipes/desserts/venetian-style-ricotta-raisin-pie/