Buburuză veselă

1367232990 036buburuza 20vesela jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină1, praf de sare, 1 esenţă de portocale

Pentru cremă: 300 ml lapte, 30 g amidon, 150 g zahăr, 50 g ciocolată albă, 100 g unt, 50 g zahăr pudră

Pentru decor: 200 g ciocolată albă, 2 linguri ulei, colorant alimentar roşu, 50 g ciocolată neagră, 50 g drajeuri colorate, 2 bomboane de ciocolată, 100 g pastă de marţipan colorată sau sticksuri în ciocolată

Număr porţii: 6 Timp de preparare: 75 min Dificultate: medie

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi separat baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi esenţa de portocale. Încorporezi albuşurile în compoziţia de gălbenuşuri şi pui făina, amestecând uşor de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi îl dai la cuptor pentru 30 de minute. Îl laşi să se răcească.

Amesteci laptele cu amidonul, cu zahărul şi le fierbi pe foc mic până se îngroaşă, apoi dai deoparte, adaugi ciocolata rasă, amesteci şi laşi să se răcească. Freci spumă untul cu zahărul pudră şi apoi adaugi treptat crema de ciocolată albă.

Tai blatul răcit în două şi aşezi crema de ciocalată albă între ele. Tai ¾ din tort pe jumătate astfel încât să formezi aripioarele buburuzei. Sfertul rămas îl tai în semicerc (dar numai primul blat, nu până jos), formând astfel capul, peste care torni ciocolata neagră topită.

Topeşti ciocolata albă cu uleiul pe baie de aburi, opreşti o linguriţă, iar în restul adaugi câteva picături de colorant roşu. Torni glazura pe aripile buburuzei şi le decorezi cu drajeuri colorate. Faci ochii din bomboane de ciocolată, gura din glazură roşie, iar cu ciocolata albă oprită decorezi capul ca în imagine. Faci picioarele şi antenele din pastă de marţipan sau din sticksuri în ciocolată