Chec cu migdale și prune

Acest desert plin de migdale şi prune adună în el toată bogăţia naturii.
Ingredinte pentru chec cu migdale și prune
4 ouă
150 g migdale
150 g făină de grâu
200 g zahăr
1 praf de copt
1 praf de sare
zahăr pudră,
pentru decor 8-10 prune
Mod de preparare chec cu migdale și prune
Opărești migdalele, le cureți de pieliţe, apoi le așezi într-o tavă și le rumenești, ușor, în cuptor, le pui într-o râșniță sau robot de bucătărie și le mixezi până obții o pudră nisipoasă.
Separat, bați ouăle cu zahărul, praful de sare, apoi adaugi făina de migdale, făina de grâu cernută cu praful de copt și amesteci totul foarte bine.
Torni compoziţia obţinută într-o tavă de chec tapetată, așezi prunele tăiate jumătăți deasupra și introduci tava în cuptorul bine încins aproximativ 40 de minute sau până trece testul scobitorii. La final, când s-a răcit checul, pudrezi cu zahăr.