Chec cu pere glazurat
![chec cu pere jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-5/5d7e2f31-ff7a-40ed-b166-72569824b968/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
La mesele festive, îi poţi servi pe cei dragi, prietenii şi familia cu o bucăţică de chec cu pere glazurat.
Ingrediente
2 ouă mari
120 g făină
100 g unt
100 g smântână
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 linguriță cu vârf de cacao
1 linguriță praf de copt
1 vârf de linguriță sare
100 g nuci mărunțite
Pentru umplutură:
3 pere
2 lămâi
Pentru glazură:
100 g ciocolată neagră
100 g unt, la temperatura camerei 2 linguri lapte
4 linguri zahă
1 vârf cuțit de sare
Mod de preparare chec cu pere glazurat
Mixezi untul cu zahărul un minut, adaugi ouăle pe rând, zahărul vanilat și amesteci până se omogenizează. Adaugi, apoi, smântâna, nucile și ingredientele solide – făina, sarea, cacaua și praful de copt.
Tapetezi o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt și unt, torni aluatul și nivelezi uniform.
Cureți perele de coajă, scoți semințele, dar nu le îndepărtezi codițele. Le pui imediat în apă rece cu sucul de la cele două lămâi. Le lași să se scurgă, apoi le așezi în aluat. Introduci la cuptor o oră, la foc mic.
Lași apoi la răcit.
Pentru glazură, pui ciocolata într-un bol deasupra unei cratițe cu apă clocotită. Amesteci până se topește, iei de pe foc și lași 5 minute la răcit. Separat, mixezi untul cu zahărul și torni ciocolata topită, adaugi sarea, laptele și amesteci până la omogenizare. Glazurezi checul cu acest amestec.