Chec cu pere glazurat

chec cu pere jpg

La mesele festive, îi poţi servi pe cei dragi, prietenii şi familia cu o bucăţică de chec cu pere glazurat.

Ingrediente

2 ouă mari

120 g făină

100 g unt

100 g smântână

100 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 linguriță cu vârf de cacao

1 linguriță praf de copt

1 vârf de linguriță sare

100 g nuci mărunțite

Pentru umplutură:

3 pere

2 lămâi

Pentru glazură:

100 g ciocolată neagră

100 g unt, la temperatura camerei 2 linguri lapte

4 linguri zahă

1 vârf cuțit de sare

Mod de preparare chec cu pere glazurat

Mixezi untul cu zahărul un minut, adaugi ouăle pe rând, zahărul vanilat și amesteci până se omogenizează. Adaugi, apoi, smântâna, nucile și ingredientele solide – făina, sarea, cacaua și praful de copt.

Tapetezi o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt și unt, torni aluatul și nivelezi uniform.

Cureți perele de coajă, scoți semințele, dar nu le îndepărtezi codițele. Le pui imediat în apă rece cu sucul de la cele două lămâi. Le lași să se scurgă, apoi le așezi în aluat. Introduci la cuptor o oră, la foc mic.

Lași apoi la răcit.

Pentru glazură, pui ciocolata într-un bol deasupra unei cratițe cu apă clocotită. Amesteci până se topește, iei de pe foc și lași 5 minute la răcit. Separat, mixezi untul cu zahărul și torni ciocolata topită, adaugi sarea, laptele și amesteci până la omogenizare. Glazurezi checul cu acest amestec.