Cheesecake cu gem
Azi îţi propunem o reţetă deosebită de cheesecake cu gem.
Ingrediente
Pentru blat
150 g făină
300 g iaurt
50 ml ulei
1 praf de sare
150 g zahăr brun
1 linguriță praf de copt
Pentru umplutură
250 ml frișcă lichidă
250 g mascarpone
150 ml lapte condensat
10 g gelatină
50 ml lapte
gem, pentru decor
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi iaurtul cu zahărul și cu uleiul, 4-5 minute.
Separat, cerni făina, o amesteci cu sarea și cu praful de copt, apoi combini cele două compoziții. Răstorni aluatul într-o tavă rotundă tapetată.
Coci blatul la foc mediu 40 de minute, îl scoți și îl lași la răcit.
Între timp, faci crema: prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi o amesteci cu laptele călduț. Bați frișca rece până devine cremă și o combini cu gelatina. Mixezi mascarpone împreună cu lapte le condensat, apoi încorporezi frișca.
Răstorni crema peste blatul rece și îl dai la frigider cel puțin patru-cinci ore.
Servești prăjitura decorată cu gemul tău preferat.