Cheesecake cu gem

cheseecake cu gem jpg

Azi îţi propunem o reţetă deosebită de cheesecake cu gem.

Ingrediente

Pentru blat

150 g făină

300 g iaurt

50 ml ulei

1 praf de sare

150 g zahăr brun

1 linguriță praf de copt

Pentru umplutură

250 ml frișcă lichidă

250 g mascarpone

150 ml lapte condensat

10 g gelatină

50 ml lapte

gem, pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi iaurtul cu zahărul și cu uleiul, 4-5 minute.

Separat, cerni făina, o amesteci cu sarea și cu praful de copt, apoi combini cele două compoziții. Răstorni aluatul într-o tavă rotundă tapetată.

Coci blatul la foc mediu 40 de minute, îl scoți și îl lași la răcit.

Între timp, faci crema: prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi o amesteci cu laptele călduț. Bați frișca rece până devine cremă și o combini cu gelatina. Mixezi mascarpone împreună cu lapte le condensat, apoi încorporezi frișca.

Răstorni crema peste blatul rece și îl dai la frigider cel puțin patru-cinci ore.

Servești prăjitura decorată cu gemul tău preferat.