Desert acrişor cu bezea

1366887887 6356desert 20acrisor 20cu 20bezea jpeg

Îţi plac deserturile cu lămâie? Ce zici de unul în combinaţie cu bezea? Iată o reţetă de tartă cu aceste delicii!

Ingrediente:

Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 50 ml apă, un vârf de cuţit sare, 2 linguri unt pentru uns tava

Pentru cremă: 3 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 3 linguri făină, 3 linguri amidon, 300 ml apă, 1-2 linguri coajă rasă de lămâie, 70 ml zeamă de lămâie

Pentru bezea: 3 albuşuri, ½ linguriţă esenţă vanilie, 6 linguri zahăr, ½ linguriţă zeamă de lămâie

Număr porţii: 6 Timp de preparare: 80 min Dificultate: medie

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele pentru aluat şi frământă până obţii un amestec omogen. Întinde aluatul dându-i o formă rotundă şi pune-l într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Apasă-l uşor cu mâna ca să ia forma vasului şi taie marginile. Acoperă aluatul cu o folie de aluminiu (sau hârtie de copt) şi aşază deasupra boabe de fasole (ca să nu se umfle mijlocul).

Pune-o la copt în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute. Pune într-un vas zahărul, făina, amidonul şi amestecă-le. Toarnă apa amestecând încontinuu. Pune vasul la foc mediu şi lasă-l până ce compoziţia se îngroaşă şi face bule. Dă focul mai mic, lasă la fiert încă 2 minute. Bate gălbenuşurile cu o furculiţă. Când compoziţia s-a mai răcit, ia cu o lingură din ea şi pune-o treptat peste gălbenuşuri, amestecând. Toarnă înapoi în vas şi pune-l pe foc mediu, până ce se îngroaşă (amestecând continuu), apoi dă focul mic şi mai la să încă 2 minute.

Dă deoparte şi toarnă încet sucul şi coaja de lămâie, amestecând până ce este încorporat totul. Ţine crema la cald până ce pregăteşti compoziţia pentru bezea. Amestecă albuşurile, esenţa de vanilie şi zeama de lămâie. Bate cu mixerul până ce se formează o spumă tare. Adaugă zahărul în ploaie, mixând până ce acesta se dizolvă şi obţii o compoziţie tare. Toarnă peste blat crema de lămâie şi apoi întinde deasupra bezeaua. Între timp, încălzeşte cuptorul la 180 grade C. Pune tarta în cuptor şi las-o aproximativ 15 minute. Scoate din cuptor, las-o să se răcească şi pune o în frigider pentru 3-4 ore înainte de a o aduce la masă.