Dulceață de căpșuni

dulceata de capsuni jpg

Dulceața de căpșuni are o savoare care amintește de copilărie, de verile petrecute alături de bunici, la țară.

Ingrediente

1 kg căpșuni

1 kg zahăr

zeama de la 1 lămâie bio

Mod de preparare

Speli căpșunile, le îndepărtezi codițele și le pui într-o sită, la scurs.

Așezi într-o cratiță un strat de căpșuni, unul de zahăr și puțină zeamă de lămâie. Procedezi astfel până termini ingredientele. Scuturi puțin cratița și o dai la rece peste noapte.

A doua zi, o așezi pe focul mic, apoi dai focul mai iute și îndepărtezi spuma care se formează. Dulceața trebuie să fiarbă repede, pentru ca fructele să nu-și schimbe culoarea. Când începe să bolborosească, iei puțină zeamă, o pui într-o farfurioară și o dai la frigider. Dacă aceasta curge, nu este legată și o mai lași la fiert. Dacă se formează un fir subțire, care se întinde, dulceața este gata.

O dai de pe foc, acoperi și o lași să se răcească în cratiță, apoi o pui în borcane curate pe care le închizi ermetic.