Dulceață de căpșuni
Dulceața de căpșuni este ideală pentru micul dejun, întinsă pe pâine cu unt, dar și ca umplutură pentru clătite, în prăjituri, iaurt sau înghețată.

Ingrediente
1 kg căpșuni
1 kg zahăr
zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare
Speli căpșunile, le îndepărtezi codițele, le tai și le pui într-o sită, la scurs.
Așezi într-o cratiță un strat de căpșuni, unul de zahăr și puțină zeamă de lămâie. Procedezi astfel până termini ingredientele. Scuturi puțin cratița și o dai la rece peste noapte.
A doua zi, o așezi pe focul mic, apoi dai focul mai iute și îndepărtezi spuma care se formează. Când începe să fiarbă, o lași 30 de minute, apoi iei puțină zeamă, o pui într-o farfurioară și o dai la frigider. Dacă dulceața curge în fir subțire, care se întinde, dulceața este gata!
Dai vasul deoparte de pe foc și torni dulceața în borcane curate, apoi le închizi ermetic și le depozitezi.