Dulceață de pepene verde

Dulceață de pepene verde este o delicatesă rafinată și gustoasă. Se servește ca atare, alături de un pahar cu apă rece.

dulceata de pepene verde jpg

Ingrediente

500 g coji de pepene verde

500 g zahăr

zeama de la o lămâie

800 ml apă

Mod de preparare

Speli bine cojile de pepene și le cureți ușor cu cuțitul de legume, Trebuie să obții coji de aproximativ un centimetru, apoi le tai cubulețe.

Așezi un vas cu apa pe foc, adaugi cojile de pepene și le fierbi până când se înmoaie. Îndepărtezi spuma care se formează, apoi le scoți într-o sită.

Răstorni zahărul în apa în care a fiert pepenele și ții pe foc, amestecând constant, până când se leagă siropul. Adaugi în sirop, din nou, cojile de pepene, zeama de lămâie și mai fierbi 10-15 minute, apoi dai de pe foc.

Răstorni dulceața fierbinte în borcanele bine spălate, le închizi ermetic, le acoperi și le lași așa până a doua zi, apoi le depozitezi