Gutui cu frișcă și nuci
Gutui coapte cu frișcă și nuci crocante este un desert de toamnă delicios.

Ingrediente
3 gutui
300 g zahăr
100 g fistic, tăiat grosier
coaja de la 1 lămâie
1 baton scorțișoară
6 linguri frișcă
Mod de preparare
Speli gutuile, le cureți de coajă, le tai în două și le scoți căsuța cu semințe. Așezi pe fundul unei cratițe mai adânci cojile și căsuțele cu semințe de la gutui, coaja de lămâie, adaugi peste ele jumătățile de gutui, batonul de scorțișoară, presari zahărul și torni apă călduță, atât cât să le acopere.
Fierbi aproximativ 12 minute, la foc mediu, apoi scoți batonul de scorțișoară. Continui să amesteci până când se leagă siropul. Dai deoparte de pe foc când acesta a căpătat consistența gemului și le lași la răcit.
Servești jumătățile de gutui cu câte o lingură de frișcă, stropite cu sirop și presărate cu fistic.























