Napolitane duo cu ciocolată albă şi neagră

1 napolitane cu ciocolata jpg jpeg

Un desert absolut delicios şi uşor de făcut este napolitana cu ciocolată albă şi ciocolată neagră, făcută în casă, numai bun de savurat împreună cu familia şi prietenii. Îl poţi prepara chiar şi de Sărbători. Ce zici, încerci reţeta?

Ingrediente napolitană duo cu ciocolată albă şi neagră

  •  1 pachet foi de napolitană

Pentru ciocolata neagră

  •  300 g zahăr
  •  125 ml apă
  •  300 g lapte praf
  •  50 g cacao
  •  150 g unt
  •  1 fiola esenţă de rom

Pentru ciocolata albă

  •  350 g zahăr
  •  100 g unt
  •  250 ml apă
  •  300 g lapte praf
  •  1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare napolitană duo cu ciocolată albă şi neagră

1. Începe să prepari ciocolata neagră. Pune pe foc apa cu zahărul şi lasă la fiert până obţii un sirop gros. Adaugă cacao, lasă până dă în clocot, ia amestecul de pe foc şi încorporează uşor untul, pune şi esenţa de rom şi apoi laptele praf, amestecând bine până obţii o pastă fără cocoloaşe.

2. Foloseşte o tavă mare de cuptor şi aşează pe fundul acesteia o foaie de napolitană peste care să pui ciocolata neagră. Nivelează cu un cuţit înmuiat în apă rece şi acoperă cu o altă foaie de napolitană, apăsând uşor.

3. Prepară şi ciocolata albă, punând la foc apa, zahărul şi untul. După ce dă în clocot, adaugă vanilia şi laptele praf în pulbere, până obţii o cremă groasă. 

4. Ciocolata albă se adauga peste a doua foaie de napolitată, se nivelează şi se acoperă cu o ultima foaie. Se presează uşor şi se dă la rece, acolo unde e indicat să o ţii cel puţin două ore.