Prăjitură cu caise

O prăjitură clasică de vară, simplă și delicioasă.

praitura cu caise jpg

Ingrediente

300 g caise

300 g făină

150 g iaurt grecesc

6 linguri zahăr

100 g unt

coaja de la 1 lămâie

6 ouă

1 pliculeț praf de copt

1 linguriță zeamă de lămâie

1 praf de sare

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Speli caisele, le îndepărtezi sâmburii și le lași deoparte.

Separi albușurile de gălbenușuri, bați spumă albușurile cu sarea și cu zeama de lămâie. Adaugi, în ploaie, zahărul și mixezi până obții o bezea lucioasă.

Separat, amesteci gălbenușurile cu untul topit, cu iaurtul, cu coaja de lămâie și omogeni zezi. Cu o spatulă, încorporezi, ușor, gălbenușurile în albușuri, apoi adaugi în ploaie făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi cu mișcări ușoare, de jos în sus.

Răstorni aluatul într-o tavă de cuptor tapetată, netezești și așezi caisele din loc în loc. O dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii.

Servești prăjitura decorată cu zahăr pudră.