Prăjitură cu lămâie și mac

Semințele de mac au un gust distinctiv, unic, care conferă un plus de aromă oricărei rețete.
Ingrediente
4 ouă
150 g zahăr
150 g unt
200 g zahăr pudră
1 linguriță praf de copt
sare
160 g făină
60 g mac
sucul și coaja de la 3 lămâi lămâi, pentru ornat
Mod de preparare
Amesteci ouăle cu zahărul și un vârf de sare până când obții o consistență spumoasă.
Combini făina cu praful de copt, adaugi spuma de ouă și macul în ploaie, topești untul, îl răcești puțin și-l încorporezi în acest amestec, iar la final adaugi coaja rasă și sucul de la 2 lămâi.
Într-o formă de chec sau de cozonac tapetată cu făină, torni aluatul obținut în mod uniform și dai la copt aproximativ 40 de minute, apoi lași la răcit.
Pregătești glazura, amestecând zahărul pudră cu sucul și coaja rasă fin de la lămâia rămasă și torni peste prăjitură. Decorezi cu felii de lămâie și mac.