Prune coapte în ricotta

Din soiuri diverse, parfumate şi dulci, prunele ne îmbie întreaga toamnă. Haideţi să profităm de aceste fructe senzaţionale şi să le folosim în cât mai multe deserturi.
Ingrediente
500 g brânză ricotta
100 g mascarpone
3 ouă
180 g zahăr
1 linguriţă extract de vanilie
8-10 prune mari
30 ml coniac, opţional
Pentru topping:
50 g unt
100 g fulgi de ovăz
10 g îndulcitor
Mixezi brânza ricotta cu mascarpone, ouăle, zahărul şi extractul de vanilie, până ce compoziţia devine cremoasă şi aerată. O torni într-o tavă unsă cu puţin unt şi aşezi deasupra prunele curăţate de sâmburi şi tăiate jumătăţi. Dacă doreşti, stropeşti prunele cu puţin coniac.
Amesteci cu degetele untul rece, fulgii de ovăz şi îndulcitorul, până obţii un aluat nisipos. Îl presari peste prune, pe margine, lăsând centrul liber. Dai tava la cuptorul preîncălzit, 30 de minute, la 180 °C. Laşi prăjitura la răcit înainte de servire.
FOTO Shutterstock