Prune coapte în ricotta

1 shutterstock 1822483100 jpg jpeg

Din soiuri diverse, parfumate şi dulci, prunele ne îmbie întreaga toamnă. Haideţi să profităm de aceste fructe senzaţionale şi să le folosim în cât mai multe deserturi.

Ingrediente

500 g brânză ricotta

100 g mascarpone

3 ouă

180 g zahăr

1 linguriţă extract de vanilie

8-10 prune mari

30 ml coniac, opţional

Pentru topping:

50 g unt

100 g fulgi de ovăz

10 g îndulcitor

Mixezi brânza ricotta cu mascarpone, ouăle, zahărul şi extractul de vanilie, până ce compoziţia devine cremoasă şi aerată. O torni într-o tavă unsă cu puţin unt şi aşezi deasupra prunele curăţate de sâmburi şi tăiate jumătăţi. Dacă doreşti, stropeşti prunele cu puţin coniac.

Amesteci cu degetele untul rece, fulgii de ovăz şi îndulcitorul, până obţii un aluat nisipos. Îl presari peste prune, pe margine, lăsând centrul liber. Dai tava la cuptorul preîncălzit, 30 de minute, la 180 °C. Laşi prăjitura la răcit înainte de servire.

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg