Ruladă de bezea cu gem
Această ruladă de bezea este un desert delicat, cu exterior crocant și interior moale, umplut cu gem aromat.
Ingrediente
Pentru bezea
5 albușuri
225 g zahăr
coaja de la o lămâie
1 linguriță amidon
1 linguriță oțet de mere
1 praf de sare
Pentru umplutură
115 g mascarpone
300 ml smântână grasă
2 linguri zahăr pudră
1 pliculeț zahăr vanilat
100 g dulceață de zmeură
Mod de preparare
Pentru bezea, bați albușurile spumă, aproximativ 5 minute, până se formează vârfuri, apoi încorporezi, în ploaie, zahărul. Continui să mixezi până se topește zahărul, iar vârfurile care se formează sunt ferme. Adaugi coaja de lămâie, oțetul, amidonul și sarea, și continui să mixezi încă 4-5 minute.
Întinzi hârtie de copt într-o tavă de aragaz unsă cu ulei, iar cu o paletă transferi bezeaua.
Nivelezi, dai tava la cuptorul încins și coci bezeaua până devine ușor aurie. O lași la răcorit,
apoi așezi peste bezea o altă foaie de copt și o transferi pe ea, desprinzând-o ușor de pe foaia pe care s-a copt, apoi o rulezi ușor pe foaia curată și o lași să se răcească complet.
Pentru umplutură, bați smântâna rece cu mascarpone, cu zahărul și cu vanilia.
Derulezi cu grijă blatul de bezea și îl umpli cu crema obținută, netezești, întinzi peste ea dulceața și rulezi iar blatul cu grijă.
Dai la rece, iar în momentul servirii o derulezi cu grijă din hârtia de copt, o așezi pe un platou, o decorezi după imaginație și o poți tăia felii.