Struguri trași în caramel cu alune

Struguri trași în caramel cu alune — un desert perfect pentru petreceri sau o gustare specială.

struguri trasi in caramel cu alune jpg

Ingrediente

200 g boabe de struguri, fără sâmburi

100 g alune zdrobite

Pentru caramel

200 g zahăr

150 ml smântână, la temperatura camerei

50 g unt, la temperatura camerei

Mod de preparare

Speli boabele de struguri, le usuci și le lași deoparte. Așezi pe o farfurie alunele zdrobite.

Pentru caramel, răstorni zahărul într-o cratiță, îl lași să înceapă să se topească, fără să folosești o lingură, mișcând ușor cratița. Când devine auriu, începi să amesteci cu o lingură ca să se topească tot, apoi adaugi untul și omogenizezi.

După ce untul s-a topit, încorporezi smântâna, în fir subțire, amestecând. Lași la fiert 4-5 minute, amestecând, apoi oprești focul.

Lași la răcorit, treci boabele de struguri prin caramel, apoi prin alune și le așezi pe platoul de servire.