Struguri trași în caramel cu alune
Struguri trași în caramel cu alune — un desert perfect pentru petreceri sau o gustare specială.

Ingrediente
200 g boabe de struguri, fără sâmburi
100 g alune zdrobite
Pentru caramel
200 g zahăr
150 ml smântână, la temperatura camerei
50 g unt, la temperatura camerei
Mod de preparare
Speli boabele de struguri, le usuci și le lași deoparte. Așezi pe o farfurie alunele zdrobite.
Pentru caramel, răstorni zahărul într-o cratiță, îl lași să înceapă să se topească, fără să folosești o lingură, mișcând ușor cratița. Când devine auriu, începi să amesteci cu o lingură ca să se topească tot, apoi adaugi untul și omogenizezi.
După ce untul s-a topit, încorporezi smântâna, în fir subțire, amestecând. Lași la fiert 4-5 minute, amestecând, apoi oprești focul.
Lași la răcorit, treci boabele de struguri prin caramel, apoi prin alune și le așezi pe platoul de servire.























