Tartă cu mere şi nuci

1365089600 5612tartacumere jpeg

Ingrediente: Pentru aluat: 130 g făină, 130 g zahăr, 2 ouă, 1 praf de copt, 6 linguri apă călduţă, 1 praf de sare

Pentru umplutură: 4 mere acrişoare, 200 ml lapte, 175 g zahăr, 4 ouă, 150 g nuci zdrobite, 50 g fistic, 200 ml smântână dulce lichidă, 1 praf de scorţişoară

Mod de preparare:Numar porţii: 8 Timp de preparare: 1h 20min Dificultate: mică

Amesteci ouăle cu zahărul, adaugi apoi apa călduţă şi făina cernută cu praful de copt şi sarea. Frămânţi bine până se formează un aluat omogen şi elastic, pe care îl laşi să se odihnească circa 30 de minute.

Întinzi aluatul în foaie şi tapetezi cu ea interiorul unei forme de tartă. Înţepi cu furculiţa în mai multe locuri. Presari deasupra puţine nuci zdobite.

Amesteci, într-un castron, ouăle, laptele, smântâna dulce şi zahărul. Torni compoziţia în interiorul tartei. Deasupra aşezi felii de mere mai grosuţe, curăţate de căsuţa cu seminţe. Presari restul de nuci, fisticul zdrobit şi scorţişoara măcinată, apoi introduci tarta la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, până capătă o nuanţă aurie. O laşi să se răcească, o porţionezi şi o serveşti.