Tort cu caise

1365612181 2851tort 20cu 20caise jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 50 g mac, 2 linguri nucă măcinată, 4 linguri făină, 1 pliculeţpraf de copt, 1 praf de sare

Pentru cremă: 500 ml frişcă lichidă, 2 pliculeţe gelatină, 100 g zahăr, 1 esenţă portocale,1 borcan compot de caise

Pentru glazură: 200 g şerbet simplu, 200 g unt, 1 esenţă de vanilie, 3 linguri nucă de cocos pentru decor

Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 80 min Dificultate: medie

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Adaugi gălbenuşurile pe rând, macul şi nuca măcinată. Încorporezi făina şi praful de copt amestecând încet de jos în sus.

Torni com poziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute, la foc mic, după care laşi la răcit. Pui gelatina la înmuiat în puţină zeamă de compot, o topeşti şi o laşi la răcit. Baţi frişca împreună cu zahărul, adaugi esenţa de portocale, gelatina şi omogenizezi bine.

Scurgi caisele din compot şi le tai felii, oprind câteva pentru decor. Încălzeşti şerbetul până se topeşte şi îl laşi puţin la răcit. Freci untul spumă şi adaugi şerbetul călduţ, esenţa şi omogenizezi. Tai blatul răcit în două, pui crema şi felii de caise în tre ele.

Torni glazura fondantă deasu pra şi o laşi să curgă până la jumăta tea tortului. Cealaltă jumătate o tape tezi cu nucă de cocos. Decorezi cu felii de caise şi frunze de mentă.