Tort cu gem de portocale

tort cu gem de portocale jpg

Un desert cu portocale pentru ocazii festive și nu numai.

Ingrediente

Pentru blat:

7 ouă

200 g zahăr

250 g făină

100 ml lapte

100 g unt

coaja rasă de la 1 portocală

1 praf de copt

Pentru umplutură:

1 borcan gem de portocale

Pentru glazură:

2 albușuri

100 g ciocolată

150 g zahăr pudră

60 g migdale măcinate

Mod de preparare

Amesteci într-un castron făina cernută cu praful de copt, zahărul și coaja de portocală. Pui untul, apoi gălbenușurile, unul câte unul, amestecând rapid. Adaugi laptele puțin câte puțin și încorporezi albușurile bătute spumă tare.

Torni compoziția într-o formă rotundă de tort, detașabilă, tapetată cu hârtie de copt și introduci în cuptor 40-45 de minute.

Pentru glazură, bați albușurile spumă cu zahărul pudră și cu zeama de portocală, adaugi migdalele măcinate și amesteci bine. Adaugi ciocolata topită și dai la rece, să se întărească.

Tai blatul în trei pe orizontală și întinzi gem de portocale pe fiecare bucată de blat, apoi o așezi la loc. Torni glazura topită peste tort și decorezi cu felii de portocală și mentă.