Tort cu gem de portocale

Un desert cu portocale pentru ocazii festive și nu numai.
Ingrediente
Pentru blat:
7 ouă
200 g zahăr
250 g făină
100 ml lapte
100 g unt
coaja rasă de la 1 portocală
1 praf de copt
Pentru umplutură:
1 borcan gem de portocale
Pentru glazură:
2 albușuri
100 g ciocolată
150 g zahăr pudră
60 g migdale măcinate
Mod de preparare
Amesteci într-un castron făina cernută cu praful de copt, zahărul și coaja de portocală. Pui untul, apoi gălbenușurile, unul câte unul, amestecând rapid. Adaugi laptele puțin câte puțin și încorporezi albușurile bătute spumă tare.
Torni compoziția într-o formă rotundă de tort, detașabilă, tapetată cu hârtie de copt și introduci în cuptor 40-45 de minute.
Pentru glazură, bați albușurile spumă cu zahărul pudră și cu zeama de portocală, adaugi migdalele măcinate și amesteci bine. Adaugi ciocolata topită și dai la rece, să se întărească.
Tai blatul în trei pe orizontală și întinzi gem de portocale pe fiecare bucată de blat, apoi o așezi la loc. Torni glazura topită peste tort și decorezi cu felii de portocală și mentă.