Tort de mere și cacao

tort de mere cu cacao jpg

Pentru că nouă ne plac merele şi nu se poate nici o zi fără acest fruct, ne-am gândit astăzi să vă propunem un tort de mere cu cacao.

Ingrediente

Pentru aluat:

2 căni făină

1 praf de copt

1 cană zahăr

1 praf de sare

2 linguri cacao

1 cană apă

¼ cană ulei

esență rom

200 g nucă

4 mere

Pentru glazură:

5 linguri zahăr

3 linguri apă

100 g unt

100 g lapte praf

bezea sau frișcă, pentru ornat

3 lingurițe cacao

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt, cacaua, zahărul și sarea. Adaugi treptat apa, uleiul, esența și nuca tăiată grosier. Tai merele cubulețe și le încorporezi în aluat.

Torni compoziția într-o tavă tapetată și lași la cuptor până trece testul scobitorii. O scoți din cuptor și o dai deoparte.

Pentru glazură, dai în clocot apa cu zahărul, apoi stingi focul și pui untul, laptele praf și cacaua. Întinzi glazura pe tort înainte să se răcească de tot. Ornezi cu bezea sau cu frișcă.