Tort de mere și cacao
Pentru că nouă ne plac merele şi nu se poate nici o zi fără acest fruct, ne-am gândit astăzi să vă propunem un tort de mere cu cacao.
Ingrediente
Pentru aluat:
2 căni făină
1 praf de copt
1 cană zahăr
1 praf de sare
2 linguri cacao
1 cană apă
¼ cană ulei
esență rom
200 g nucă
4 mere
Pentru glazură:
5 linguri zahăr
3 linguri apă
100 g unt
100 g lapte praf
bezea sau frișcă, pentru ornat
3 lingurițe cacao
Mod de preparare
Amesteci făina cu praful de copt, cacaua, zahărul și sarea. Adaugi treptat apa, uleiul, esența și nuca tăiată grosier. Tai merele cubulețe și le încorporezi în aluat.
Torni compoziția într-o tavă tapetată și lași la cuptor până trece testul scobitorii. O scoți din cuptor și o dai deoparte.
Pentru glazură, dai în clocot apa cu zahărul, apoi stingi focul și pui untul, laptele praf și cacaua. Întinzi glazura pe tort înainte să se răcească de tot. Ornezi cu bezea sau cu frișcă.