Tort vesel

1365696688 3623tort 20vesel jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 2 linguri făină, 2 linguri bulion, 1 linguriţă cacao, 2 linguri nucă de cocos, 1 lingură miez de nucă

Pentru sirop: 1 cană zahăr, 1 1/2 cană apă

Pentru cremă: 500 ml lapte, 2 linguri făină, 3 ouă, 1 cană zahăr, 200 ml frişcă lichidă

Pentru pasta de lapte praf: 200 g lapte praf, 2-3 linguri miere, 1 lingură energizant colorant alimentar

Mod de preparare:Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, pui zahărul şi baţi până se topeşte. Adaugi treptat gălbenuşurile bătute cu bulionul şi cacaua. Încorporezi uşor făina, nuca de cocos şi nuca, amestecând de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul încins pentru 15 minute.

Pentru sirop, caramelizezi zahărul, stingi cu apă şi laşi până se topeşte zahărul. Pentru cremă, pui laptele pe foc împreună cu zahărul. Opreşti o cană cu lapte şi o amesteci cu ouăle şi făina, după care îl adaugi în laptele de pe foc. Fierbi până se îngroaşă, o dai să se răcească, apoi o amesteci cu frişca bătută bine.

Amesteci laptele praf cu mierea şi energizantul şi frămânţi o pastă potrivit de moale. O colorezi după preferinţă. Însiropezi blatul, pui crema şi acoperi cu pasta de lapte praf pe care ai întins-o în foaie. Decorezi cu figurine din pastă după inspiraţie sau ca în imagine.

De la Demantina Chiosea, Constanţa