Există câteva asocieri culinare care dau un gust special mâncărurilor. Fiecare ingredient are, până la urmă, perechea lui. Aşadar, să le descoperim împreună!

 

Pentru legumele fierte, pune ierburile aromatice în untul topit şi lasă deoparte amestecul timp de 10 minute înainte de servire. Când vrei să obţii o aromă puternică a ierburilor aromatice la preparatele care se gătesc mai mult timp, adaugă-le în ultimele 5 minute pentru a nu-şi pierde gustul. În afară de condimentele universale sare şi piper, care pot fi asociate cu orice aliment, iată cele mai potrivite combinaţii.

 

Cu ce asociezi carnea, peştele, ouăle, brânzeturile

Carne de vită: busuioc, frunze de dafin, chimion, chimen, schinduf, usturoi, ghimbir, maghiran, ceapă, oregano, pătrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, nucşoară.

Carne de pui: busuioc, frunze de dafin, arpagic, scorţişoară, chimen, mărar, usturoi, ghimbir, maghiran, ceapă, oregano, cuişoare, pătrunjel, turmeric, rozmarin, şofran, salvie, tarhon, cimbru, leuştean, ardei iute.

Carne de porc: chimen, cardamon, usturoi, ghimbir, oregano, cimbru, rozmarin, şofran, salvie, tarhon, boia, anason.

Carne de curcan: busuioc, usturoi, maghiran, ceapă, oregano, rozmarin, şofran, salvie, tarhon, cimbru.

Carne de miel: usturoi, ghimbir, maghiran, mentă, pătrunjel, rozmarin, şofran, salvie, tarhon, cimbru, ardei iute.

Carne de peşte: busuioc, mărar, fenicul, usturoi, ghimbir, lămâie, chili, maghiran, oregano, pătrunjel, rozmarin, şofran, turmeric, salvie, tarhon, cimbru.

Ouă: anason, busuioc, chimen, ardei iute Cayenne, arpagic, coriandru, mărar, fenicul, maghiran, oregano, pătrunjel, rozmarin, şofran, salvie, tarhon, cimbru.

Brânzeturi: pătrunjel, busuioc, mărar, oregano, cimbru, ardei iute, boia dulce, paprică afumată, usturoi, ceapă verde.

 

Cu ce asociezi legumele

Fasole uscată: chimen, usturoi, ardei iute, paprică, ceapă, oregano, pătrunjel, salvie, cimbru.

Fasole verde: busuioc, chimen, mărar, maghiran, mentă, salvie, cimbru.

Varză: chimen, ardei iute, ienibahar, mărar, fenicul, maghiran, salvie.

Vânătă: busuioc, mărar, usturoi, maghiran, mentă, ceapă, oregano, pătrunjel, salvie, cimbru.

Ciuperci: mărar, pătrunjel, usturoi, lămâie, tarhon, cimbru.

Cartofi: ardei iute, mărar, pătrunjel, cimbru, boia dulce şi iute, usturoi.

Roşii: busuioc, arpagic, coriandru, mărar, usturoi, ardei iute, maghiran, oregano, pătrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, leuştean.

Dovleac: chimen, cardamon, scorţişoară, nucşoară, cuişoare, ghimbir, maghiran, oregano, rozmarin, salvie.

 

Cu ce asociezi carbohidraţii

Pâine: busuioc, chimen, arpagic, mărar, fenicul, usturoi, mentă, oregano, pătrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru.

Paste: busuioc, arpagic, coriandru, mărar, oregano, pătrunjel, rozmarin, salvie, lămâie, chilui, cimbru.

Orez: busuioc, pătrunjel, leuştean, şofran, cuişoare, cardamon.

FOTO Shutterstock