Negresă de post, desert cu unt de arahide

1 negresa de post cu unt de arahide jpg jpeg

Negresa este printre prăjiturile favorite ale gospodinelor, asta pentru că se prepară rapid şi nu e nevoie de foarte multe ingrediente. Ce zici de o retetă de post, o negresă cu unt de arahide?

Ingrediente Negresă de post, desert cu unt de arahide

  • 300 g făină
  • 150 g zahăr
  • 30 g amidon
  • 30 g cacao
  • bicarbonat de sodiu
  • 125 gr unt arahide
  • 400 ml lapte de soia
  • extract de vanilie
  • sare

Mod de preparare Negresă de post, desert cu unt de arahide

Amestecă într-un bol făina, amidonul, jumătate de linguriţă de bicarbonat şi praful de cacao.

În alt vas, topeşte untul de arahide şi mixează cu zahărul. Adaugă puţină sare pentru gust şi amestecă bine până când se omogenizează. Toarnă laptele de soia şi încorporează amestecul de făină. 

Compoziţia obţinută se toarnă  într-o tavă cu hârtie de copt şi se bagă la cuptor pentru 40 de minute. Verifică dacă este coaptă la mijloc cu ajutorul unei scobitori. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit înainte de a o tăia. Decorează cu nuci sau alune.

Poftă bună!