Gustul perelor bine coapte, combinat cu zahărul caramelizat şi cu sosul de vanilie va fi un adevărat regal culinar, cu care în mod sigur îi vei surprinde pe cei dragi. Dacă eşti în căutarea unei noi reţete de desert inedit, iată recomandarea noastră: pere caramelizate cu sos de vanilie!

Ingrediente pentru Pere caramelizate cu sos de vanilie

  • 2 pere
  • păstaie de vanilie
  • 100 g zahăr (brun)
  • 1 grepfruit

Mod de preparare Pere caramelizate cu sos de vanilie

Stoarce grepfruit-ul şi amestecă-l cu zahărul şi o cană cu apă. Pune totul pe foc şi când dă în clocot, adaugă păstaia de vanilie tăiată pe lungime. Când amestecul se transformă în sirop, se ia de pe foc.

Perele se curăţă de coajă şi se taie în două, pe lung. Scoate seminţele şi adaugă-le în siropul obţinut. Pune la foc şi fierbe 15 minute, când când se înmoaie fructul. 

Scoate-le din sirop, dar mai ţine pe foc amestecul, în clocot, cât să se îngroase. Când siropul este gros, adaugă-l peste pere. Serveşte cu îngheţată.

Poftă bună! 

Loading...